Menu

26/10/2020

BOO! | Happy Halloween

Boo! Het is bijna weer Halloween! Een dag die in het teken staat van lekker griezelen, pompoenen met enge gezichten en natuurlijk langs de deuren gaan om zoveel mogelijk snoep op te halen. Maar waar komt Halloween eigenlijk vandaan en wat vieren we precies op deze dag? Hoe dit en nog veel meer lees je in deze blog! 

 

Halloween, waar komt dat eigenlijk vandaan? 

Het Halloween zoals wij dat vandaag kennen werd lang niet altijd op deze manier gevierd. Zo is Halloween begonnen als het Keltische feest; Samhain. Dit feest werd gevierd om het einde van het van het oogstseizoen en daarmee ook het einde van het jaar te vieren. Dit was vroeger volgens de Kelten op 31 oktober. Wat ze bovendien geloofden was dat op 31 oktober de muur tussen onze wereld en de onderwereld wat dunner werd, waardoor goede, maar ook slechte wezens onze wereld konden betreden. Om deze wezens af te schrikken moesten de Kelten zich verkleden als enge monsters. Daarom verkleden we ons tegenwoordig als een geest, vampier of weerwolf op deze griezelige feestdag. 

Naarmate de tijd verstreek verspreidde Halloween zich naar Amerika en Canada. Hier kwamen uiteindelijk ook verschillende tradities vandaan zoals we die nu kennen, zoals het uithollen van pompoenen. Via Amerika verspreidde het feest zich over de gehele wereld en wordt het tegenwoordig zelfs steeds groter in Nederland gevierd. 

 

Halloween 2020

Ook Halloween zal dit jaar wat anders verlopen dan normaal, door het Coronavirus. Toch kan je er alsnog een superleuke dag van maken, gewoon in je eigen huis! Hol bijvoorbeeld een pompoen uit en creëer de leukste vormen en gezichten. Het maakt je huis ook meteen een stuk gezelliger met die kaarsjes. Bovendien is het dé tijd voor enge films. Organiseer gezellig met je vrienden of familie op de bank een enge horroravond. Ook trick or treat hoef je dit jaar niet te missen. Maak gewoon je eigen heerlijke Halloween cupcakes, met geesten, pompoenen en skeletten als versiering. 

 

Griezelig mooie tassen!

Speciaal voor jou hebben we deze schrikbarend mooie tassen uitgekozen die jouw Halloween nog leuker maken:

 

                      

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt